tisdag 15 maj 2012

Årets kokbok: Matfrisk - mat som minskar cancerrisken

Boken utsågs 13 dec till Årets Kokbok 2012 och blir nu Sveriges bidrag till den internationella tävlingen, se nedan.

The winner in each country will compete against winners in the same category in other countries for The Best in the World. The results will be announced on Saturday February 23, 2013 at the annual Awards event. It will take place in Paris at Le Carrousel du Louvre, under the Pyramid of the Louvre Museum, at 20.00H, during Paris Cookbook Fair, February 2013, at the same place.

Lars Beckman pratar och Lars Franzén funderar

Lars Franzén pratar och Lars Beckman lyssnar intensivt

Dags för signering av författarnas bok, Matfrisk

Ett 70-tal åhörare lyssnade till författarna, frågade och diskuterade. En hel del skratt blev det också.

Ewa fixade en rad nyttigheter att äta och dricka under kvällen.
De flesta föredrog vatten så det blev en del Champis över... 

Överläkare Lars Beckman, Foto Jonas Månsson SN24
Överläkare Lars Beckman, 
Länssjukhuset, Sundsvall
Professor Lars Franzén, 
Umeå Universitetssjukhus
Fredric Andersson, Kock

Dessa är författarna till boken Matfrisk.

Lök, vitlök, kål, tomater och bönor är exempel på bra mat om du vill försöka undvika att få cancer. Den nya matboken Matfrisk, skriven av två cancerläkare och en kock, ger tips hur man kan äta rätt.

- Vi vill berätta om vad som är lämpligt att äta om man vill minska risken för att få cancer, säger Lars Beckman, överläkare vid onkologkliniken vid Sundsvalls sjukhus och en av författarna bakom den nya matboken.

Tillsammans med professor Lars Franzén från Universitetssjukhuset i Umeå och kocken Fredric Andersson, som bland annat är känd från SVT:s Go´kväll, har Lars Beckman skrivit boken Matfrisk.

- Det är ju inte så att man inte får cancer om man äter de här rätterna, det finns förstås ingen garanti för det efter det finns så oerhört många cancerformer, och alla är inte direkt beroende av vad man äter. Att äta den här maten ät alltså ingen garanti för att klara sig undan cancer på det hela taget. Men den minskar risken, säger Lars Beckman.

Matfrisk innehåller information och kostråd, samt givetvis recept på goda rätter med bra ingredienser. En del av bokens intäkter går till cancerforskningen.

Länkar
Läs artikel om boken i Dagbladet, klicka här.
Läs artikel i Sundsvalls Nyheter, 2012-01-13, klicka här.
Se inslag i Sveriges Television om boken, klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar