måndag 6 maj 2013

Bo Hagström är gäst på Bokens Afton den 22 maj

Nu är det dags igen för en ny bok av Bo Hagström, Solens hälsa. Vem kommer inte ihåg hans fantastiska kokböcker Viva la Pasta, Solens mat, Solens öar, Solens smak och flera andra. 

Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund. I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. 

Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs. 

Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad.

Bo Hagström är gäst på Bokens Afton den 22 maj, kl 18.30. Biljetter finns i kassan nu. Välkommen!

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar