fredag 13 november 2015

Ulrika Davidsson är gäst på Bokens Afton 1 dec, kl 18.30

Kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med 19 utgivna kokböcker sedan 2006.

Eftersom glutenintolerans blivit en så vanlig åkomma har Ulrika nu fokuserat på hur man bakar gluteinfritt.

Därför välkomnar hon in dig till sin bakstuga!

Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för.

Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete.

Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!

Kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med 19 utgivna kokböcker sedan 2006.
Mat är livet
Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan tonåren varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat. Tyvärr satte detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i vikt. I början av 2001 började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och genom att dra ner på kolhydraterna. Detta gjorde att intresset för näringslära väcktes och hon utbildade sig till kostrådgivare.
Böcker
Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som vill göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med inspiration för läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.
Ulrika Davidsson är under 2014 aktuell med boken ”Hälsosam Familj på 30 dagar” (Tukan förlag) och ”Kickstart med Ulrika” (ICA bokförlag). Fler av Ulrikas böcker hittar du här.
Föredrag och klienter
Ulrikas stora kunskaper kring viktnedgång och hälsoeffekter genom kosthållning gör henne till en flitigt anlitad föredragshållare och receptkreatör för flera ledande Svenska medier. Ulrikas engagemang och långa erfarenhet av att arbeta med klienter gör henne ständigt uppdaterad kring aktuella hälsofrågor.
Hälsoresor
Ulrika Davidsson anordnar tillsammans med norska researrangören Alfatur hälsoresor två gånger per år. På resorna lagar Ulrika hälsosam mat tillsammans med deltagarna och föreläser om hälsa och viktnedgång.
Ulrika Davidsson har tillsammans med rederiet Destination Gotland tagit fram en hälsosam meny som sedan 2012 serveras under etiketten ”Ulrikas Val” på alla fartyg i Destination Gotlands flotta.
Egen restaurang
Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika” lokaliserad i Rone på södra Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till fredag från juni till augusti. I köket står Ulrika för den hälsosamma maten och gästas av intressanta och namnkunniga profiler.
Följ gärna Ulrika på facebook
- See more at: http://ulrikadavidsson.se/om-ulrika-davidsson#sthash.7BuRt5hN.dpuf

Mat är livet
Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan tonåren varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat. Tyvärr satte detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i vikt. I början av 2001 började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och genom att dra ner på kolhydraterna. Detta gjorde att intresset för näringslära väcktes och hon utbildade sig till kostrådgivare.

Böcker
Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som vill göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med inspiration för läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.

Hälsoresor
Ulrika Davidsson anordnar tillsammans med norska researrangören Alfatur hälsoresor två gånger per år. På resorna lagar Ulrika hälsosam mat tillsammans med deltagarna och föreläser om hälsa och viktnedgång. Ulrika Davidsson har tillsammans med rederiet Destination Gotland tagit fram en hälsosam meny som sedan 2012 serveras under etiketten ”Ulrikas Val” på alla fartyg i Destination Gotlands flotta.

Egen restaurang
Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika” lokaliserad i Rone på södra Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till fredag från juni till augusti. I köket står Ulrika för den hälsosamma maten och gästas av intressanta och namnkunniga profiler.

Bokens Afton
Ulrika Davidsson är gäst på Bokens Afton 1 dec, kl 18.30, Biljetter (100 kr) finns i kassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar