Nils Johan Tjärnlund, Vi ses på Knaust - vid trappan

M1747ret
Hotellets schweizeri
Elite Hotel Knaust har varit en mötesplats i Sundsvall sedan 1891 och har en tradition som sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1800-talet – träpatronernas guldkantade epok. Det anrika hotellet erbjuder ännu idag kvalitet, trivsel och upplevelser i en förtrollande atmosfär.

Den solfjäderformade trappan är en unik sevärdhet – inget besök i Sundsvall är komplett utan en promenad uppför de graciösa trappstegen. Där har kungligheter som änkedrottning Margareta av Italien, konung Chulalongkorn av Thailand och ärkehertiginnan Stephanie av Österrike-Ungern skridit fram, och en lång rad svenska och internationella artister, däribland Zarah Leander, Jussi Björling, Louis Armstrong, Rod Stewart och Elton John.


Hotellets schweizeri blev en legendomsusad träffpunkt från invigningen 1891 och en omtyckt konsertlokal.

I Nils Johan Tjärnlunds nya bok om spännande Sundsvallshistoria får Hôtel Knaust en grundlig och underhållande genomgång, ända från starten efter branden 1888 till idag. Vi får följa de tre epokerna i hotellets historia, från den ursprungliga Knaustfamiljen i två generationer, till dynastin Wilöf, också den i två generationer, och fram till dagens ägare Bicky Chakraborty och Elite Hotels. Boken är rik på tidigare opublicerat material och tidigare helt okända bilder. Boken ger sig också in i alla de legender och myter som omgett hotellet under sin historia. Hur var det nu egentligen med hästen i trappan? Och åsnan på balkongen? Boken "Vi ses på Knaust – vid trappan!" är en rik dokumentation och spännande berättelse om Sundsvalls mest långlivade mötesplats och ett extraordinärt internationellt hotell mitt i den norrländska storskogen – en strålande hägring längs Norrlandskusten.


Bokrea
Efter Nils Johan föredrag kan du plocka ihop, först av alla, dina reaböcker i en kasse, som du sedan kan hämta under veckan när rean har börjat.

Av många titlar finns bara några få exemplar så det är ett unikt tillfälle att få tag på dessa godbitar.

Bokens Afton
Nils Johan Tjärnlund är gäst på Bokens Afton, 21 februari, kl 18.30 Biljetter finns i kassan nu.