Höstens program 2019

I slutet av augusti är det dags att dra igång höstens litteratur- och författarevent. Den 29 augusti blir det en Upptaktskväll för Låna & Läs biblioteket 2019/20, se här.

I mitten av september kommer Höstbokfestivalen, som har blivit en tradition att genomföra samtidigt med Stenstansdagarna 13-14 september. Vi inleder med ett besök av Martin Schibbye, som var här i samband med att han tillsammans med Johan Persson gav ut boken 438 dagar : vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar. En bok som berättar om sina 438 dagar i ett etiopiskt fängelse. Nu har han skrivit en bok om den svenske medborgaren och samvetsfången Dawit Isaak, som sedan 17 år sitter i ett eritreanskt fängelse utan rättegång. Vi är många som frågar oss vad som görs och vad som egentligen händer bakom kulisserna. Martin Schibbye kommer som gäst den 12 september.

Martin Schibbye

På lördag 14 september kommer ett 20-tal författare att delta på Höstbokfestivalens Litteraturscen och bokmässa. Vi får bl a besök av Elin Olofsson med boken Herravälde och Åsa Axelsson med sin uppmärksammade bok, Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete.

De författare som är bokade just nu för hösten är följande,

3 oktober
Karin Smirnoff

8 oktober
Bodil Jönsson
Marit Kampla

23 oktober
Lasse Berg

24 oktober
Anna Kinberg Batra

6-8 november
Svenska Deckarfestivalen

30 november
Julfestivalen

10 december
Herman Lindqvist

Det kommer att tillkomma ytterligare författare och aktiviteter. Håll koll på den här sidan, eller ännu bättre anmäl dig till Bokhandlarns Veckobrev så får du först av alla veta vilka som kommer. Du kan anmäla dig till veckobrevet här.