Ian Wachtmeister är gäst på Bokens Afton, 5 maj

Ian Wachtmeister med hustru, Anna (t.v.)Ian Wachtmeister, född 1932, är företagare, debattör, politiker och författare, känd för sitt karaktäristiska sätt att varva erfarenhet och kunskap med en stor portion humor.

Sotare är den yrkeskår som skyddar våra hus från att brinna upp och ser till att frisk luft tränger igenom skorstenarna och in i alla skrymslen och vrår.Ian Wachtmeister ser sig själv som Sveriges sotare den som inte är rädd när han klättrar på taken, den som vågar säga det som andra inte vågar säga och den som ger ny frisk luft till vår debatt.

Med boken Sotarna är Ian Wachtmeister tillbaka som författare, mer personlig och rak än någonsin. Här finns aldrig tidigare berättade historier ur hans spännande och brokiga liv, kryddade med fritänkarens ocensurerade sanningar. Boken rymmer såväl skandaler från näringslivet som romantiska skildringar från herrgårdslivet under andra världskriget. Nutida politiker, myndigheter och medier granskas med obarmhärtig skärpa, samtidigt som personliga anekdoter och reseupplevelser skildras med en hjärtlig värme en sida av Ian som de flesta inte känner till. Några kommer att bli förbannande. Andra kommer att uppskatta att det finns någon som vågar säga vad han tycker. Och ingen kommer att lämnas oberörd!Besök Ian Wachmeisters hemsida, här.

Ian Wachtmeister är gäst på Bokens Afton, 5 maj, kl 18.30. Biljetter finns i kassan nu.