Bodil Jönsson är gäst på Bokens Afton, 3 oktBodil Jönsson är fysiker och professor emerita i rehabiliteringsteknisk forskning på Certec vid Lunds universitet.

Bodil Jönsson är också känd från bland annat TV-programmet Fråga Lund, där hon svarade på frågor om fysik. Hon har även sommarpratat vid ett flertal tillfällen. 1991 mottog hon Föreningen Vetenskap och folkbildnings utmärkelse Årets folkbildare. Bodil utsågs även till Årets Senior 2011. Hon var sommarpratare i Sveriges Radio P1 åren1991, 1992 och 1996 och var också vinterpratare i Vinter i P1 2010.

Hon slog igenom för den breda allmänheten med Tio tankar om tid (1999). Den blev en ögonöppnare och har sålt i över 650 000 ex. Den har följts av flera populära böcker, bland annat Guld (2006), Tio år senare - tio tankar om tid (2009), När horisonten flyttar sig (2011), Tid for det meningsfulla (2012), Silver (2014) och Leva livet hela livet (2015). Nu i höst kommer hennes senaste bok Vad är tid? Och 100 andra jätteviktiga frågor (2017).
Ny bok!
Vad är ställtid, tumtid, timstock? Varför heter det måltid? Vad är prenässansen? Hur många straxar går det på en stund? Jag har inte tid? Har människan alltid haft ont om tid? När kommer tomten? Ja, vilken roll spelar egentligen tiden i våra liv, hur förhåller vi oss till den, och hur kommer vi att se på den i framtiden?

För nästan två decennier sedan kom Bodil Jönsson, ut med succéboken ”Tio tankar om tid” efter det har hon givit ut flera böcker i ämnet. Nu har hon samlat sina kloka tankar och sin forskning i en och samma bok Vad är tid? Och 100 andra jätteviktiga frågor. 

Länkar
Läs Bodils Jönssons hemsida här.

Bokens Afton
Bodil Jönsson är gäst på Bokens Afton, tisdag 3 oktober, kl 18.30. Biljetter (120 kr) säljes endast i förköp.

 

Till sist
Vill du ha information om kommande Bokens Afton, andra författaraktiviteter och när biljetter finns att köpa föreslår jag att du anmäler dig till mitt nyhetsbrev genom att mejla till bokensafton@vangavan.se.